19 juni 2009

JULIA!! vi kan göra egen heLa sommaren1

CeasarSallad
Ingredienser
Portioner:
45 skivor formfranska
2 msk olja
3 vitlöksklyftor
1 grönsalladshuvud
50 g parmesanost

DRESSING
1 äggula
1 msk pressad citronsaft
2 krm salt
½ dl oljaev
200 g salami

Gör så härSkär formfranskan i tärningar, ca 1 x 1 cm. Hetta upp olja i en panna och stek brödtärningarna gulbruna. Pressa över vitlöksklyftorna. Skölj och riv grönsalladshuvudet i bitar. Grovriv parmesanost. Varva sallad, ost och brödtärningar i en stor skål.Blanda äggula, pressad saft av citron och salt till dressing. Tillsätt olja. Häll dressingen över salladen och servera genast. För den riktigt hungrige kan 200 g salami strimlas i salladen.

Inga kommentarer: